петък, 11 февруари 2011 г.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Всеки нов бизнес поражда редица въпроси. Тук ще се постарая да отговоря на най-често срещаните, но в случай, че съм пропуснала нещо моля, не се колебайте да се свържете с мен за повече информация.

В: Това пирамида ли е?
О
: За да отговоря пълно на този въпрос, бих искала първо да дефинирам какво означава МЛМ (Multi Level Marketing). Думата „маркетинг” (продажби) означава движение на стоки, от производителя до потребителя. Терминът Multi-Level обозначава система,която възнаграждава хората,за да придвижват стоките до потребителите. „Multi” означава „повече от един”, а „Level”означава „поколение” – продажба през няколко поколения. Всъщност има три основни начина на продажба на стоки: На дребно – това е познато на всеки: универсален магази, МОЛ, магазин за плодове и зеленчуци и т.н. Непосредствена продажба (директна продажба) – включва застраховка, продажби на кухненско оборудване и т.н. Мрежов маркетинг - тази форма не бива да се бърка с другите две, особено с непосредствената продажба, която грешно квалифицират като МЛМ.
Факт е, че има финансови пирамиди, но при тях няма движение на стоки. Ако няма движение на стоки, не може да се говори за маркетинг, а още по-малко за мрежов. Основното недоразумение идва от факта, че хората не правят разлика между мрежов маркетинг и директна продажба. Пирамидата включва само пари или други нематериални продукти.

В: Как се става сътрудник на NWA?
О
: След като изпратите попълнена вашата молба за сътрудничество, вие ще получите първоначален комплект с каталози на компанията и цените, по които можете да ги закупувате като регистриран потребител. Всеки сътрудник на NWA получава личен код, който му осигурява достъп до вътрешната система на NWA. След регистрацията вие ще получите код и парола и по този начин можете да влезете в системата на компанията. В случай,че имате въпроси или неясноти, можете да отправяте вашите въпроси или директно към служителите на компанията или към регистрирани нейни сътрудници. Във всяка държава на регулярен принцип се организират семинари, на които можете да получите допълнителна информация за продуктите, техните качества и за детайлите на маркетинговия план.


         

Picture В: Колко струва регистрацията?
О
: Регистрацията е само 9.90евро. Практически вие заплащате само цената на каталозите, които компанията ще ви изпрати и куриерската услуга.

В: Трябва ли да плащам такса, за да бъда член, или някакви месечни вноски?
О: Не, няма такива месечни такси, както няма изискване да си купувате продукти всеки месец.

В: Какво ще получа след като се регистрирам в NWA?
О
: Регистрацията ви дава право да закупувате всички продукти на 40% по-ниска цена. Цените на тези продукти са по-ниски в сравнение с продуктите от същия клас, които ще намерите в търговската мрежа.
Закупуването можете да направите, като поръчате продуктите онлайн.

В: Трябва ли да продавам? Имам ли някакви задължения в тази насока?
О
: Не, категорично не. Продажбата на продуктите е само опция, от която можете да се възползвате, ако сте дистрибутор или искате да се занимавате с тази дейност. След като се регистрирате вие закупувате продуктите на по-ниски цени и имате възможност да ги продавате на тяхната продажна цена и по този начин да генерирате доходи от разликата. Регистрацията ви дава допълнителна отстъпка в цените на продуктите, ето защо е препоръчително да се регистрирате.

В: Как мога да препоръчвам продуктите на хора,които не ползват интернет?
О: След регистрация вие ще получите каталози на компанията и цените за регистриран потребител на тези продукти и бихте могли да ги предложите на тези хора на хартиен носител.

В: Колко време трябва да инвестирам?
О: В NWA вие започвате да градите вашия собствен бизнес и вие ставате сам шеф на себе си. Целта, която си поставите ще определи колко време да отделите, за да я постигнете по-бързо.

В: Защо да избера NWA пред останалите МЛМ компании? Кои са предимствата?
О: Съществуващите до момента компании се фокусират в една сфера и това, което правят е да разширяват портфолиото на продуктите си. NWA e обединение на 12 различни компании, всяка от които е специализирана в различна област и това дава много по-големи възможности да се задоволят потребностите на потребителите, а сътрудниците да имат по-големи възможности за постигане на целите си. NWA не ви ограничава в размера на покупките, които ще направите при поръчката и ви дава възможност да поръчвате по всяко време на денонощието. Нямате изискване за месечно потребление, за да получите бонуса си! Регистрационната такса всъщност покрива цената на каталозите, които компаниите ще ви изпратят и практически вие нямате нужда да направите първата си поръчка за определена сума, за да се регистрирате в компанията и да добиете правата, от които се възползват регистрираните сътрудници. Това са част от отличаващите характеристики на NWA, но в случай че желаете още по-подробна информация, моля изпратете конкретни въпроси на които да ви отговоря.

В: Как да разбера колко ще бъде месечния ми бонус? Как се изплащат бонусите?
О: Компанията разполага със софтуер, който отчита месечното потребление в мрежата и бонуса, който съответства на това потребление. След регистрацията вие ще имате достъп до този софтуер. Бонусите се изплащат по банков път в сметка посочена от вас. Бонусът се изплаща всеки месец за предходния месец.

В: Къде мога да намеря повече информация за продуктите и техните качества и предимства?
О:В допълнение към официалните публикации, ръководства и книги, служителите на NWA са на разположение също.Сайтът на компанията има раздел Академия, където ще бъде качена много информация, която касае продуктите и техните качества.

В: Сертифицирани ли са продуктите на NWА?
О: Всички компании в NWA използват водещи производствени процеси и високи стандарти за качество се съблюдават, като това е придружено от съответните удостоверения. В козметиката и специално продуктите от Алое Вера имат сертификати от TUV и са тествани от института Kuhlmann и международната асоциация за Алое Вера.

В: Освен като закупувам продукти на по-ниска цена, как мога да печеля пари от тази фирма? 
О: Неразбирането, свързано с МЛМ идва от идеята,че трябва да се продава, за да се постигне успех. В случай че желаете можете да продавате, но само начина ви на организация ще доведе до реални успехи, които са измерими количествено. Стремете се продажбата да бъде естествен резултат от начина на организация на вашата работа. Много хора са станали жертви на погрешното тълкуване на тази концепция, защото са се опитвали да си организират работата, като се фокусират върху продажбите основно. Нека не забравяме, че продажбата е еднократен акт, а изграждането на мрежа от сътрудници е процес, който изисква време и постоянство. NWA ви дава шанс да изградите мрежа в 40 държави, т.е навсякъде, където има логистичен център на компанията.

Можете да се свържете с мен по:
                                   

Е-мейл:  networkworld.nwa@gmail.com

  

 

Skype: antonia_sunny

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар